Leuk met een melkpak op de foto

10-07-2015 Wonen Redactie

Foto: Ron van Rossum

SCHIEDAM - Acht prijswinnaars van de door Irado gehouden fotowedstrijd 'melkpakselfie' hebben hun prijs in ontvangst genomen: een krat met lekkers verpakt in plastic of drankenkartons en een Lego-vuilniswagen voor de kinderen. Zij hadden deze prijs verdiend door een leuke ‘selfie’ bij een melkpak-fotobord te posten op de Irado-Facebookpagina.

Op diverse locaties in Schiedam waren er speciale melkpak-fotoborden geplaatst. Hoewel vooral ouders een foto van hun kind hadden gepost, had een kleindochter ook haar oma bereid gevonden om te poseren bij het fotobord. Ook konden Irado-medewerkers meedoen met deze wedstrijd. De deelnemers werden beloond met een prijs die hun werd uitgereikt door Nicole Cup van gemeente Schiedam. Als extra verrassing mochten ze mee met een 'rondritje vuilniswagen' op het terrein van Irado.

Deze fotowedstrijd was een onderdeel van de voorlichtingscampagne van Irado en gemeente Schiedam waarbij het belang van het scheiden van afval wordt benadrukt en in het bijzonder van drankenkartons. Vanaf april 2015 mogen drankenkartons, zoals lege melk-, yoghurt-, water- en vruchtensappakken, in de containers voor plastic verpakkingsafval. Deze kunnen zodoende als grondstof voor nieuwe producten worden gebruikt.Gerelateerd