Maatregelen voor schoon en opgeruimd Beatrixpark

07-08-2018 Wonen Redactie


SCHIEDAM - In de strijd tegen vervuiling van het Prinses Beatrixpark, populair onder Schiedammers voor een picknick of barbecue, zijn in het park nieuwe voorzieningen geplaatst. Bij de twee barbecuevelden in het park zijn nieuw afvalcontainers en informatieborden gekomen; op verschillende plekken zijn asbakken aan palen en hekken bevestigd.

Barbecueliefhebbers zijn welkom in het Prinses Beatrixpark zo stellen Irado, dat het park beheert, en de gemeente Schiedam. Er is gelegenheid om te barbecueën op de twee daarvoor ingerichte velden. Informatieborden geven aan wat de regels zijn om het braden van vlees voor iedereen zo plezierig mogelijk te houden. En vervuiling te voorkomen.

De kliko’s op de barbecuevelden zijn vervangen door vier grotere containers, waarin meer restafval weggegooid kan worden, aldus Irado. Bij grote drukte zal de beheerder nieuwe kliko’s bijplaatsen, ook alle voorzien van een informatiesticker. Voor mensen die vergeten zijn een afvalzak mee te nemen om hun restanten in de bakken te kunnen gooien stelt Irado gratis een picknickkleedje ter beschikking. "U kunt dit kleedje na afloop nog gebruiken als afvalzak: er het afval in vouwen en in zijn geheel weggooien in de aanwezige containers voor restafval."

Binnenkort gaan ook de betonnen bakken voor kolenresten weg. De nieuwe containers voor kolenresten zijn al geplaatst. Op verschillende plekken in het park zijn asbakken aan hekken en palen bevestigd. Roken is verboden op verschillende plekken in het park. Ook op en rondom kinderboerderij ’t Hoefblad wordt bezoekers verzocht niet meer te roken. "Met deze maatregel geven we kinderen en dieren de kans om rookvrij te verblijven in het park."

Ook aan de Maasboulevard in zuid zijn nieuwe containers geplaatst om het bezoekers makkelijk te maken hun afval kwijt te kunnen.

Bekijk de foto's


Gerelateerd