Mateo: eerste nieuwe Schiedammer van 2019

01-01-2019 Wonen Redactie

SCHIEDAM – Mateo is de eerste baby van 2019, geboren in het Franciscus Vlietland. De zoon van Wanne Zuijdendorp en Maria Karypidu kwam vannacht om 4.27 uur in het ziekenhuis ter wereld.

Er was nog niet direct op Mateo gerekend in huize Zuijdendorp, in de Mariastraat. “Maria was uitgerekend op 10 januari.” Maar gisteravond rond acht uur braken haar vliezen en de verloskundige adviseerde even na twaalven om naar het ziekenhuis te gaan, zoals de bedoeling was. “Dat betekende dus dat we door de speeltuin en langs de brandweer en de kerstbomenbrand moesten”, vertelt Zuijdendorp. Met de eigen auto waren ze vervolgens toch snel in het ziekenhuis.

“Het is leuk dat Mateo de eerste baby van dit jaar is.” Hij is het eerste kindje van het stel, dertigers, een echte Schiedammer en een Griekse dame, sinds drie jaar in Nederland. Half januari was de moeder van Karypidu in Schiedam verwacht, om daar haar dochter bij te staan en vooralsnog komt zij nog steeds dan naar Nederland, vanuit de Griekse havenstad Thessaloniki. De Griekse familie maakte via facetime de bevalling al behoorlijk intensief mee. “In maart gaan we naar Griekenland, om Mateo te laten zien en te dopen.” In de Grieks-Orthodoxe Kerk.

Wat Wanne en Maria hun zoon toewensen? “Dat hij sterk en gelukkig zal zijn. Dat is de klassieke Griekse wens.” Zuijdendorp is zijn zoon Hollands nuchter dankbaar dat hij na twaalf uur geboren is. “Dat scheelt twee dagen vaderschapsverlof.” Per heden is dat van drie naar vijf dagen gegaan.

En hoe maken moeder en kind het? “We zijn dolgelukkig. Mateo kreeg paracetamol want hij had een beetje hoofdpijn en ligt daar nu lekker op te slapen.” Ze slapen nog een nachtje in het ziekenhuis, en mogen als alles goed gaat morgen naar huis.

Ps. De naam Zuijdendorp is na eerste plaatsing gecorrigeerdGerelateerd