Met zijn allen bomen tellen

14-02-2018 Wonen Redactie

situatie voor de aanleg van het sportdak, met veel bomen

SCHIEDAM - Met een fietsexcursie wil Groen Links duidelijkheid scheppen over de vierduizend bomen rond het sportpark A4.

Lijsttrekker René Karens daagt daarmee concurrent-in-verkiezingstijd Marcel Bregman van D66 uit. Waar Groen Links zich druk maakt over herplant van de bomen die voor de aanleg van het nieuwe stuk snelweg zijn gesneuveld, stelde Bregman eerder dat het met de kaalslag niet zo bar en boos gesteld is als gesuggereerd.

Karens wil - uiteraard om zijn punt te maken - duidelijkheid scheppen en nodigde Bregman uit om samen te gaan kijken, en tellen. Reactie blijft vooralsnog uit. Karens nodigt nu alle Schiedammers en anderen uit om samen polshoogte te gaan nemen. Dat gebeurt op 24 februari, vanaf een in de middag. Er wordt verzameld bij de Beethovenflat aan de Laan van Bol'Es.

Karens: “Groen Links maakt zich er al lange tijd hard voor dat we in Schiedam beter omgaan met bomen. Er wordt te makkelijk gekapt en als er gekapt wordt, worden er lang niet altijd volwaardige bomen herplant. Een klimaatslimme stad gaat verstandig met het groen om. Dat moet in Schiedam echt anders!"


Gerelateerd