Miljoen van Fonds Schiedam Vlaardingen voor armoedebestrijding

01-11-2018 Wonen Advertentie

Gisteren werd de startbijeenkomst gehouden van het project 'Armoede onder kinderen'; foto: FSV


VLAARDINGEN - Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. stelt één miljoen euro beschikbaar voor projecten die zich richten op het verminderen en voorkomen van armoede onder kinderen en jongeren.

Dit werd gisteravond bekendgemaakt tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. In de zaal zaten voornamelijk lokale organisaties die zich in het dagelijks leven bezighouden met dit onderwerp.

Het percentage kinderen dat in armoede leeft is in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis bijna de helft groter dan gemiddeld in Nederland. Het fonds heeft daarom armoede onder gezinnen, kinderen en jongvolwassenen als speerpunt van beleid gekozen en gaat hier de komende tijd op inzetten.

Met een gericht donatieprogramma hoopt het fonds op goede projecten die gebaseerd zijn op wat werkt bij de aanpak van armoede. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. zet hierbij Movisie in om aanvragers te begeleiden bij de ontwikkeling van de plannen. Aanvragen die gericht zijn op het verzachten van armoede, zoals noodvoorzieningen, spullen en dagjes weg kunnen via de reguliere aanvraagprocedure worden ingediend.

De aanvragen kunnen tot en met 31 januari 2019 worden ingediend. In tegenstelling tot de normale aanvraagprocedure is cofinanciering niet nodig. Daarnaast is het fonds bereid om projecten voor een periode van maximaal vier jaar te financieren. Alle informatie is de vinden op I: www.fondssv.nl.Gerelateerd