Oplevering huurwoningen Wetenschappersbuurt eind dit jaar

26-07-2017 Wonen Redactie

Getekende impressie van De Nieuwe Wetenschappers

SCHIEDAM - De eerste 29 huurwoningen in De Nieuwe Wetenschappers worden eind dit jaar, begin volgend jaar opgeleverd. Dit stelt eigenaar Woonplus in een aankondiging.

De oplevering is daarmee iets later dan waarvan in de eerste plannen werd uitgegaan. Eerder deze maand werd symbolisch een begane grondvloer gelegd als feestelijke start van het nieuwbouwproject. (Zie dit artikel van 6 juli). In totaal komen er 148 nieuwe eensgezinswoningen in de Wetenschappersbuurt, waar 293 woningen zijn verdwenen.

De nieuwe huurwoningen bestaan uit twee lagen. Van de 29 zijn er 22 driekamerwoningen. Woonplus biedt deze woningen aan voor een huur van ongever 595 euro per maand. De zeven vierkamerwoningen zullen 655 euro aan huur gaan doen. "Deze woningen zijn vooral bedoeld voor huishoudens die geen recht hebben op huurtoeslag, maar wel aangewezen zijn op sociale huur", zo stelt Woonplus. Bij het toewijzen van deze woningen houdt de verhuurder voor gezinnen die willen huren een minimum jaarinkomen aan van 30.100,-.

De 29 nieuwe Schiedamse huizen zullen in oktober via Woonnet Rijnmond aangeboden worden, zo laat Woonplus weten. Woningzoekenden uit Schiedam krijgen voorrang.

Gerelateerd