Opruimende burgemeester vindt portemonnee

23-03-2019 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Het lijkt er, als je verwoed twitteraar bent, op alsof heel Schiedam aan het schoonmaken is geslagen op deze Opschoondag. Burgemeester Cor Lamers deed wellicht nog het meest belangwekkende werk: hij vond een portemonnee.

Voor de zeventiende keer staat Nederland een weekend in maart in het teken van het schoonmaken. Met buren, collega's, schoolgenoten of sportclubs de troep opruimen die zich op veel plekken heeft opgehoopt. Ruimt lekker op, geeft nieuw elan, zo is het idee.

Lamers doet vandaag net als de wethouders Jeroen Ooijevaar en Patricia van Aaken zijn duit in het zakje door de scoutiing bij te staan in hun schoonmaakactie. De Burgemeester van Haarengroep concentreert zijn inspanningen in en rond het eigen onderkomen in Bijdorp. Daar vond de huidige burgemeester een portemonnee, zo weet wijkagent Alex Glijn te melden. Als er al niet heel veel motieven zijn om 'op te schonen', dan is dit ook nog een mooie.

Ook op de PKO-laan is er door wijkbewoners en kinderen van de Peperklip hard gewerkt, net als op de Vlaardingerdijk en in de Vogelbuurt, zo tonen de foto's die door Bobby Scheepe en Leon Verzijden zijn 'getwitterd'. Opschoners krijgen van de gemeente een attentie bij wijze van bedankje.

Bekijk de foto's