Proefproject Alles Elektrisch koppelt ondernemers en bewoners

30-08-2018 Wonen Redactie

Overstappen op een elektrische cv-installatie is een van de mogelijkheden binnen het proefproject Alles Elektrisch


SCHIEDAM - Wat komt erbij kijken om een huis van het gas af te halen en elektrisch te verwarmen en te koken? Welke informatie is er nodig om de goede keuzes te maken? Wat gaat het kosten aan aanschaf en onderhoud? Het proefproject Alles Elektrisch moet Schiedamse bewoners en ondernemers voorzien van antwoorden op deze vragen. Het project start op 18 september met een startbijeenkomst voor ondernemers.

Samen gaan zij onderzoeken wat erbij komt kijken om zonder gas te wonen en alles in huis elektrisch te doen. En vooral hoe zij als bedrijven die producten en diensten leveren om deze slag naar alles-elektrisch te maken, hun portfolio moeten aanpassen om Schiedamse klanten een aantrekkelijke aanbod te kunnen doen. Liefst in samenwerking met collega's, zodat een samenhangend product kan worden geleverd. Denk aan het samen optrekken van een aannemer en een elektrotechnisch bedrijf.

Het proefproject wordt georganiseerd door het Servicepunt Woningverbetering, de energiecoöperatie Energiek Schiedam en de gemeente Schiedam. Het wordt uitgevoerd als onderdeel van het project Nieuwe Energie voor Groenoord. In het project Alle Elektrisch brengen bewoners en ondernemers samen in kaart welk aanbod voor de overstap op alles-elektrisch al beschikbaar is en wat er nodig is aan kennis en kunde voor nu en voor de toekomst. Aan het einde van het project wordt er een menukaart gemaakt die overzichtelijk laat zien welke mogelijkheden er zijn.

Innovatieve Schiedamse bedrijven uit de bouw- en installatiebranche worden uitgenodigd om ook mee te doen met het proefproject. Enkele bedrijven hebben al aangegeven mee te gaan doen; een kleine twintig woningeigenaren hebben zich gemeld die de overstap op elektrisch willen maken. In eerste instantie wordt gemikt over woningeigenaren uit Groenoord en Nieuwland.

PS. Dit bericht is na plaatsing gewijzigd. De datum van de bijeenkomst is aangepast.


Gerelateerd