Rechter moet uitspraak doen over huuropzegging

28-05-2018 Wonen Redactie

ROTTERDAM - Mevrouw K. moet haar huis uit. Woonplus had het aankondigd (zie dit artikel) en bepleitte vandaag voor de rechtbank de ontbinding van de huur.

De Schiedamse mevrouw K. heeft daar geen trek. Haar huis in de Mariastraat is al twintig jaar haar thuis. Zo is geliefd in haar buurt en heeft last van een posttraumatische stressstoornis, zo 'getuigden' mensen die voor haar naar de rechtbank waren gekomen, zoals huisarts Ab Korsten. En die was niet de enige: de rechtbank moest naar een grotere zaal om iedereen een plaatsje te kunnen geven.

Maar ja, haar zoon had tot twee keer toe harddrugs in huis gehaald, en een nepwapen bovendien, en dat niet slechts voor eigen gebruik. Voor burgemeester Lamers reden om het huis te sluiten. En Woonplus hanteert de regel dat als dat gebeurt, het de huur opzegt.

Dat kreeg mevrouw K. een jaar geleden te horen, toen zij van een langdurig verblijf in Turkije terugkwam. Tijdens dat gesprek raakte ze buiten bewustzijn, voorspelbaar voor wie mensen bij genoemde stoornis zo'n emotionele boodschap meegeeft.

De rechter zocht naar een compromis in de vorm van een straatverbod. Woonplus zag daar niets in. De rechter doet uitspraak op 11 juni.Gerelateerd