Ruim honderd fietsen van straat in oost

28-09-2018 Wonen Redactie

Foto: LBB


SCHIEDAM - Honderdentwee fietsen of flinke delen daarvan zijn gisteren in Schiedam-Oost van straat gehaald.

De fietsen waren al enkele maanden geleden gekenmerkt door een label. Dat wijst eventuele eigenaars erop dat hun fiets er ongebruikt en slechtverzorgd bijstaat. Zij kunnen zich melden als eigenaar. Meldt niemand zich en staat de fiets enkele weken later nog op dezelfde plek, dan volgt ten tweeden maale een label, nu met een echte beschikking waarachter bestuursdwang staat. Twee weken later kan de fiets dan worden afgevoerd. Dat is gisteren door de Lichtblauwe Brigade gebeurd.

Cees Kroone en Aad Hoogstad uit oost hebben zich al lange tijd ingespannen om de wrakken van fietsen van straat te krijgen. Volgens hun tellingen zijn er waarschijnlijk zo'n zevenhonderd fietsen die door niemand meer gebruikt worden en vaak ook al niet meer te gebruiken zijn. Ze zorgen voor ergernis en overlast en geven de openbare ruimte een onverzorgde aanblik, aldus de twee actievoerders.

De campagne tegen de fietswrakken gaat in oost en andere wijken door. De afgeragde fietsen worden opgeslagen en mogelijk weer geschikt gemaakt voor gebruik.Gerelateerd