Schiedam onder koplopers met huizenprijsstijging

17-04-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM – Schiedam hoort tot de steden in het land waar de huizenprijzen de afgelopen vier jaar relatief het meest zijn gestegen.

Dit blijkt uit onderzoek van NRC en Calcasa. Gemiddeld stegen de huizenprijzen in de regeerperiode van het nu demissionaire kabinet met 36 procent. Schiedam hoort bij de gemeenten die boven de 39 procent uitkomen, de categorie met de grootste prijsverhogingen. Dat geldt ook veel van de omringende steden, als Rotterdam en Vlaardingen, Capelle aan den IJssel, Delft, Rijswijk en Den Haag. Een woning kost nu in Nederland gemiddeld 385.000 euro, en dat is al weer vijftien procent meer dan een jaar geleden.

In Nederland nam de prijs van een woning in vier jaar het hardst toe in een wijk waarvan weinigen dat zullen hebben verwacht: Rotterdam-Charlois, met een gemiddelde waardestijging van 52,7 procent. Ook in Rotterdam-Centrum en -Noord ging het hard, met meer dan vijftig procent erbij. Ook in Den Haag waren er meerdere wijken waar de woningen met de helft duurder werden. Opmerkelijk genoeg hoort Amsterdam tot de gemeenten met de minste waardevermeerdering van de woningen, de categorie met minder dan dertig procent erbij.

Overigens lijkt de prijsstijging van huizen in Schiedam af te vlakken. Uit de meest recente cijfers van het CBS en het Kadaster blijkt dat een woning in de stad in 2020 voor gemiddeld 233.800 euro over gingen in andere handen. Dat was zo’n zes procent meer dan in 2019.