Schiedam steeds gewilder, met stip naar achttien

05-02-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Schiedam wordt steeds meer een gewilde woonstad, zo concludeert Jones Lang & Lasalle, een grote makelaar/ vastgoedadviseur en -belegger.

Op de ranglijst van Nederlandse steden met meer dan vijftigduizend inwoners komt Schiedam op plek achttien. In een vergelijkbaar onderzoek twee jaar geleden stond de stad nog 56ste op de lijst met 84 gemeenten.

Jones Lang Lasalle, tegenwoordig JLL, vergeleek in totaal 37 indicatoren, verdeeld over acht thema's. Denk aan werkgelegenheid, voorzieningen en bereikbaarheid en ook de kosten van wonen. Voor elke indicatorstelde het een score tussen nul procent (de slechtst scorende gemeente) en honderd procent (de best scorende gemeente) vast. Dat resulteerde in een index met een schaal van nul tot honderd procent.

Op een, twee en drie komen Amsterdam, Utrecht en Delft. Rotterdam staat op dertien (twee jaar geleden tien), Vlaardingen stijgt van 60 naar 36.

De Schiedamse score komt uit op 66,2 procent. Amsterdam haalt 80,9 procent, Rotterdam 68 procent en Vlaardingen 58,7 procent.Gerelateerd