Scouts op bezoek op politiebureau

12-03-2018 Wonen Redactie

SCHIEDAM - De wijkagent van Groenoord, Fred Bravenboer, ontving zaterdag de welpen van de Scouting Tono-groep op het politiebureau. Niet om ze eens een hartig woordje toe te kunnen spreken, zoals met regelmaat gebeurd als de politie jongeren op het Bijdorpplein 1 'uitnodigt'. Wel omdat de meisjes en jongens van alles wilden weten van het politievak.

“De meisjes en jongens vinden politiewerk altijd erg interessant”, stelt Kelsey van der Burg, een van de leidsters van de scouting. “Tegelijkertijd kijken ze soms wel eens erg op tegen de politie, en durven ze niet altijd hulp te vragen als dat nodig zou zijn." Na zaterdag is dat anders: als er iets duidelijk werd voor de welpen, is het dat de poltie toch echt 'je grote vriend' wil zijn. "De politie is er in eerste instantie is om mensen te helpen."

De kinderen kregen niet alleen uitleg over het politiewerk, maar mochten ook even rondkijken op het bureau. “Ja, vooral de kamer met alle monitoren en camera’s was leuk om te zien”, zo meldt de zevenjarige Eva. Emmanuel van negen kiest toch voor de politieauto’s als meest indrukwekkend. En Floor van acht doen vooral de cellen veel, ook al zijn die al een paar jaar niet meer in gebruik op dit bureau.

Gerelateerd
Reacties