Servicepunt krijgt 1,4 miljoen euro beschikbaar voor energiebesparing

10-01-2020 Wonen Redactie

Eelco Schippers meldt uitbreiding werkzaamheden van Servicepunt Woningverbetering

SCHIEDAM - Het gaat goed met het Servicepunt Woningverbetering. Het voortbestaan van het Servicepunt is gewaarborgd. Het wordt niet langer uit tijdelijke middelen gefinancierd, maar staat structureel op de begroting van de gemeente Schiedam. "We blijven dus bestaan, sterker nog, we gaan uitbreiden", zo zei Eelco Schippers in zijn speech op de gistermiddag in het Stadskantoor gehouden nieuwjaarsreceptie.

Die uitbreiding van werkzaamheden heeft te maken met het met raad en daad terzijde staan van inwoners bij maatregelen gericht op energiebesparing. Wethouder Fahid Minhas vertelde gistermiddag in een toespraak tijdens de receptie het nieuws dat daartoe een subsidie beschikbaar is gekomen. "We hebben een subsidie binnengehaald van 1,4 miljoen euro. Daardoor kunnen zo'n 13.000 huishoudens in Schiedam ondersteund worden bij maatregelen voor energiebesparing in hun woning", zo liet de wethouder weten. Deze subsidie van de rijksoverheid is op basis van de Regeling reductie energiegebruik (RRE). Minhas noemde over het afgelopen jaar als een succes op het gebied van verduurzaming dat een vereniging van eigenaren aan de Rotterdamsedijk op eigen intitatief een traject heeft ingezet naar energiebezuiniging van hun woningen, zodanig dat hun woningen zogenoemd 'nul-op-de-meter' worden.

Eelco Schippers (foto) nam maart vorig jaar als coördinator van het Servicepunt Woningverbetering het stokje over van diens voorganger Ruud van Workum, die gistermiddag als gast op de nieuwjaarsreceptie aanwezig was. "Ik kwam vorig jaar dankzij mijn voorganger Ruud van Workum in een gespreid bedje terecht", zei Eelco Schippers, "maar dat was daarna over toen we op zoek moesten naar een nieuwe locatie." Die werd gevonden in het Stadskantoor, tegenover de vorige locatie aan de Singel 85. "We hebben hier nu een mooi nieuw kantoor, op een plek waar heel veel Schiedammers komen, namelijk achter in het klantcontactcentrum ofwel kcc van de gemeente. Je kunt hier binnenstappen met al je woonvragen", aldus Eelco Schippers. Gerelateerd