Site adviseert over Schiedamse funderingen

19-09-2016 Wonen Redactie

SCHIEDAM – 'Wonen met water.nl' gaat Schiedammers adviseren over de kwaliteit van de fundering van hun huis. Deze informatie helpt hen de risico's op verzakkingen en kosten in kaart te brengen.

“Een fundering bepaalt voor een belangrijk deel de waarde van een woning, dus het is zeer belangrijk om te weten welke de risico’s je huis loopt”, zo stelt Deltascoop, de initiatiefnemer achter de site. Deze brengt als eerste de stand van zaken onder grond in Amsterdam, Dordrecht en Schiedam in beeld.

Volgens overheidscijfers hebben of krijgen 750.000 woningen in Nederland schade als gevolg van een laag grondwaterpeil. Dat zorgt voor funderingsschade.

Geïnteresseerden die een huis willen (ver)kopen kunnen via wonenmetwater.nl een risico-indicatie of een meer uitgebreid rapport opvragen. “Met deze indicatie voor een specifiek pand in de hand, weet je als makelaar en consument wat je koopt en als hypotheekverstrekker waarin je investeert”, aldus Deltascoop. Op termijn wil het bedrijf de indicatie beschikbaar stellen voor iedere Nederlander.

De site wonenmetwater.nl maakt via informatie uit openbare BIG-data een inschatting van de situatie. “Als er de afgelopen jaren sprake is geweest van te lage grondwaterstanden, maakt de website die risico’s voor de fundering nu helder.”

Deltascoop is een onderdeel van Topicus. Dat is een IT-bedrijf dat probeert in te spelen op nieuwe vragen uit de maatschappij, waarbij de relatie tussen consument en instanties en bedrijven verandert. “Juist op die vlakken die ons als mens en maatschappij zo raken, van betere, bereikbare zorg en transparante mogelijkheden tot financieren, gedegen onderwijs tot een gezonde relatie met de overheid”, aldus het bedrijf. In al die relaties is de beschikbaarheid van goede informatie wezenlijk.

Bij Topicus werken ongeveer zeshonderd mensen op vijf kantoren in Nederland.Gerelateerd