Slechte straten aangepakt

28-08-2019 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De bouwvak zit erop, in Schiedam wordt weer hard gewerkt aan allerhande projecten, in de bouw en ook in het wegenonderhoud. In Schiedam-Centrum/-West worden twee straten aangepakt die er zo slecht bijlagen dat ze wel moesten worden aangepakt.

Sinds vandaag ligt de Westvest open. Tussen de Korte Haven en de Walvisstraat pakt aannemer Kraaijeveld de bestrating aan, in opdracht van de gemeente. De rijbaan wordt opnieuw ingericht, net als de parkeervakken. "Dit is nodig omdat uit de technische inspectie is gebleken dat de bestrating niet meer voldoet aan de kwaliteitseisen", aldus de gemeente. Die zegt daarom genoodzaakt te zijn een tijdelijke maatregel te nemen. "De definitieve inrichting wordt meegenomen in het project Korte Haven." Ook al wordt het nieuwe wegdek een tijdelijke, Kraaijeveld krijgt er volgens planning toch tot en met 20 september de tijd voor. De Westvest blijf die periode wel toegankelijk voor voetgangers. Om het parkeerterrein Westmolenstraat te bereiken is vanaf de Elzensteeg een tijdelijke doorsteek gemaakt.

Sinds maandag wordt gewerkt in de Huysmansstraat. Daar lag de straat er ook erg slecht bij, wat de automobilist die door de straat reed een soort Parijs-Roubaixervaring gaf. Ook hier was een acute aanpak volgens de gemeente Schiedam nodig. Zo acuut was ingrijpen dat de straat eerst met tijdelijke stenen zal worden bestraat. "Tijdens de herinrichting van de buurt wordt de straat definitief ingericht." Irado heeft de klus aangenomen en moet in een week klaar zijn.

Bekijk de foto's


Gerelateerd