Spullen nog even naar zolder: voorlopig geen Repair Café

15-09-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Schiedammers met spullen die niet meer aan de praat te krijgen zijn, of niet meer te hanteren, maar nog wel hoop hebben dat een paar handige handen daar verandering in kan brengen, moeten hun broodroosters, koffiezetters en dergelijke nog even op zolder zetten. Het Repair Café in De 5 Molens vindt voorlopig niet plaats.

De organisatie heeft besloten tot het ook in de komende maanden schrappen van de geplande sleutelochtenden uit Corona-overwegingen. In eerste instantie was er voorzichtig geredeneeerd deze maand weer een Repair Café mogelijk zou zijn. Maar: "De veiligheid kunnen wij onvoldoende garanderen." Spullen aanbrengen en anderhalve meter afstand houden, dat is niet zo'n logische combinatie. En de kleine twintig sleutelaars zitten in de regel ook dicht op elkaar, om elkaar aanwijzingen te kunnen geven en apparatuur te delen. Veel betrokkenen zijn verder ook op leeftijd. Om geen ongewenste risico's te lopen is daarom besloten tot januari geen Repair Cafés te organiseren.

Het laatste Repair Café werd in februari gehouden. Steevast was de derde zaterdag van de maand de dag waarop de deuren van De 5 Molens in de ochtend opengingen. Ook de vestiging in Vlaardingen blijft voorlopig dicht.Gerelateerd