Stroomopwaarts haalt meer uit medewerkers

09-01-2018 Wonen Redactie

SCHIEDAM – Het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts gaat zich dit jaar sterker inzetten op arbeidsontwikkeling van de medewerkers. Dat gebeurt om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Werkleiders en jobcoaches gaan de medewerkers met een arbeidsbeperking begeleiden, waarbij ernaar gestreefd wordt ieders talenten maximaal in te zetten.

Het zal wel wat vergen van de medewerkers. Stroomopwaarts-directeur Desiree Curfs voorspelt dat deze ontwikkeling intensief is voor de medewerkers en ook voor hun naasten. Ook het Werkleerbedrijf ziet zich geconfronteerd met hogere inspanningen. Het zal echter een wezenlijke bijdrage leveren aan het bereiken van gemeenschappelijke doelstellingen, namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te ontwikkelen en dichter bij (regulier) werk te brengen. Dat gebeurt door assessments en werkleertrajecten, schrijft Curfs aan de gemeentebesturen van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Deze drie gemeenten brachten hun sociale diensten en sociale arbeidsvoorzieningen een paar jaar geleden onder in de nieuwe organisatie Stroomopwaarts.

Doorontwikkeling door meer uit de mensen te halen, dat is waar het om gaat. Stroomopwaarts gelooft in de eigen kracht van mensen en de gedachte dat ieder mens zelfstandig wil zijn en de regie over zijn eigen leven wit voeren. “Daarbij is het niet iedereen gegeven dé top te bereiken”, schrijft Curfs. “Het is wel iedereen gegeven om, met hier en daar wat ondersteuning, zijn of haar top te bereiken. Dat is ook het uitgangspunt voor de collega’s van het Werkleerbedrijf. We zijn ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden wanneer zij werk doen dat bij hun past en dat uitdagend is.”

Naast het ontwikkelen van de medewerkers verandert er nog meer binnen het Werkleerbedrijf, een van de units van Stroomopwaarts. “Net als in de ambtelijke organisatie gaan we kijken hoe wij het werk efficiënter, effectiever en meer rendabel kunnen organiseren.”

Alle vier locaties van het Werkleerbedrijf blijven open, maar er gaat wel dus een en ander veranderen. Desiree Curfs: “Het maakt meer medewerkers gereed voor ons deel van de honderdduizend garantiebanen die we in Nederland gaan invullen.”Gerelateerd