Stucwerk Huis Nolet krijgt scherpte en diepte terug

15-10-2021 Wonen Redactie

Niet meer te redden onderdelen zijn vervangen; foto: Burgy Bouwbedrijf


SCHIEDAM - Huis Nolet, het rijksmonumentale patriciërshuis aan de Lange Haven, heeft een serie rijkgedecoreerde stucplafonds, in de kamers op de bel-etage, de eerste verdieping en in de gangen en in het trappenhuis. De verfijnde decoraties waren haast onzichtbaar geworden door de vele lagen latex. Alle lagen latex zijn verwijderd en de decoraties zijn hersteld.

Niet meer te redden onderdelen zijn vervangen. De mediakamer kreeg een nieuw plafond naar ontwerp van Gijs Assman. De historische decoraties hebben hun scherpte en diepte teruggekregen. De decoraties in de mediakamer verbeelden de geschiedenis van de familie Nolet. In het nieuwe plafond komen jeneverbesjes terug plus een hedendaags grapje: een fles van Ketel 1, een van Nolets jenevermerken.