Succesvolle VvE-cursus krijgt vervolg

10-12-2017 Wonen Advertentie

SCHIEDAM - Vanwege de succesvolle cursus fraudebestrijding voor VvE’s, die eerder dit jaar is gehouden, organiseert het Servicepunt Woningverbetering begin 2018 twee workshops voor VvE’s. Ditmaal is het thema ‘Kascommissie van de VvE’. Het lijkt nog wel ver weg, maar belangstellenden kunnen zich al opgeven. Vol is vol.

Deze workshops zijn vooral bestemd voor leden van kascommissies (en mensen die in de toekomst een kascommissietaak op zich willen nemen) en penningmeesters van Verenigingen van Eigenaren. Maar ook andere VvE-bestuursleden en appartementseigenaren zonder bestuurlijke functie zijn welkom!

Gedegen controle

De workshop duurt telkens één avond: op dinsdag 30 januari en op dinsdag 13 februari. Tijdens deze bijeenkomst komen alle onderwerpen aan de orde die essentieel zijn voor een goede en gedegen controle van de jaarrekening van een VvE. Een greep uit de onderwerpen:

wettelijke taken en bevoegdheden van de kascommissie
aan welke eisen moet de jaarrekening van een VvE voldoen?
hoe controleert u de baten?
hoe controleert u alle posten van de balans?
basisprincipes voor de controle
welke controlemethoden zijn er?
hoe controleert u de ‘reserve groot onderhoud’?
hoe krijgt u een veilige betaalorganisatie die fraude voorkomt?
optimaal samenwerken tussen kascommissie en bestuur.
Deelnemers krijgen praktische tips, voorbeelden en eye-openers. De workshop gaat niet over administreren en is zeker niet saai! Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen over uw eigen VvE.

Docent

Docent van deze workshops is drs. Maarten den Ouden, ex-registeraccountant en auteur van onder meer Financiën van de VvE, gids voor bestuurders en appartementseigenaren en De Kascommissiegids voor de VvE. Hij zal tijdens de workshop in voor iedereen begrijpelijke taal uitleg geven over de aanpak van de controle van de jaarlijkse verantwoording van de VvE. Het gaat om praktische informatie waardoor de kascommissie gedegen en effectief kan controleren.

De workshops vinden plaats bij het Servicepunt Woningverbetering, Singel 85. Deelname is gratis. Opgeven kan via I: info@servicepuntwoningverbetering.nl


Gerelateerd