Twaalfhonderd woningen op terrein boterfabriek

21-12-2021 Wonen Redactie

Foto: Ruud Zwart/Creative Commons


ROTTERDAM - Een opvallende ontwikkeling in Rotterdam. Het fabrieks- en kantorencomplex van Van den Bergh & Jurgens, later Unilever, laatstelijk Upfield, is verkocht aan ontwikkelaar Vorm. Dat wil er twaalfhonderd woningen gaan bouwen.

Upfield maakte begin dit jaar bekend de margarineproductie in het onderkomen aan de Nassaukade, in Feijenoord, met zicht op Noordereiland, Kralingen en de Van Brienenoord, te stoppen. Unilever en zijn voorgangers maakten vanaf die kop van zuid zo'n honderd jaar boter van merken als Blue Band, Becel en Croma voor generaties Nederlanders. Upfield werd de naam van de in 2018 afgesplitste boterproductie van Unilever.

Vorm heeft de margarinefabriek gekocht met de ambitie er de komende jaren 'een grootschalige, binnenstedelijke herontwikkeling te realiseren'. "Op de prominente zichtlocatie aan de Nieuwe Maas verreist straks een stoer en duurzaam stuk Rotterdam. "De bestaande fabriek maakt plaats voor ongeveer twaalfhonderd woningen, waarvan minimaal de helft 'betaalbaar'. "Een plek waar de rijke historie van voedselproductie op eigentijdse wijze wordt teruggebracht in de nieuwe stadswijk. Hier gaan we werken aan een nieuwe hotspot in Rotterdam”, vertelt Ester Vrij, regiomanager Acquisitie bij Vorm. “Iedereen kan straks genieten van deze prachtige plek aan het water”.


Gerelateerd