Val Ooievaarsbrug veilig op zijn plaats

18-11-2016 Wonen Redactie

SCHIEDAM - De Ooievaarsbrug is weer terug op zijn plek. Het inhijsen van de val, het beweegbare deel van de brug, verliep zoals gepland en trok vanmorgen aardig wat bekijks. Ondanks de flinke wind.

Omwonenden kregen van de gemeente Schiedam het advies om vandaag niet in hun huizen en winkels te blijven. Maar ongewenste taferelen deden zich niet voor. De kranen die de val inhesen stonden op de wal en hielden hun last van twaalf bij twaalf meter met gemak.

Het centrum van Schiedam is vandaag moeilijk te bereiken: even verderop is ook de brug tussen Dam en Korte Dam afgesloten. Dat was nodig voor het doorvaren van de val van de Ooievaarsbrug, maar ook voor een controle van het bewegingswerk van deze Beursbrug.

Autoverkeer kan dus slechts via de Broersvest en de Koemarkt de Grote Markt bereiken. Fietsers en voetgangers hebben ook de mogelijkheid de Appelmarktbrug te gebruiken, of de weer tijdelijk ingelegde pontonbrug naast de Ooievaarsbrug.

De Ooievaarsbrug blijft ook de komende weken nog afgesloten. De brug wordt verder afgewerkt en ingeregeld en de Vijgensteeg en de rijbaan van de Ooievaarsteeg krijgen een nieuwe inrichting.

Bekijk de foto'sGerelateerd