Van Wijnen verwerft Dirkzwagerterrein

01-03-2019 Wonen Redactie

Foto's: Van Wijnen

 
SCHIEDAM - Van Wijnen is eigenaar geworden van het Dirkzwagerterrein. De bouwer maakt van het terrein de komende jaren een nieuwe woonbuurt.

Vandaag kreeg Van Wijnen het terrein van ongeveer twaalfduizend vierkante meter officieel overgedragen. Het bedrijventerrein van de jenevermaker en beschermd stadsgezicht, met zijn pakhuizen en andere bijzondere gebouwen, wordt omgevormd om er te wonen. De historische sfeer moet behouden blijven.

Kim Toussaint, projectontwikkelaar bij Van Wijnen: "Door deze ontwikkeling ontstaat een levendige buurt waar mensen fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Het gebied heeft al zoveel kwaliteit en dat willen we verder versterken. Naast wonen staat het bestemmingsplan ook de functies ‘Horeca I’ en ‘Ontwerptechnische- en creatieve beroepen’ toe. De monumentale panden bieden mooie kansen voor creatieve (lokale) ondernemers. We zoeken daarom graag de samenwerking met hen op."

Verkopende partij waren de curatoren van het failliet Dirkzwager, Hermsen en Schraven, beiden werkzaam bij De Voort Advocaten en Mediators in Tilburg.

Betrokken Schiedammers vrezen de ombouw van het terrein. Zij waarschuwen tegen het slopen van karakteristieke gebouwen die het verband uit het terrein halen. Zie dit artikel.Gerelateerd