Veel naheffingen tijdens handhavingsactie in Oost

16-11-2018 Wonen Redactie

Beeld van een ophaalactie van fietswrakken in september; foto: Toezicht & Handhaving


SCHIEDAM - Een grote oogst aan naheffingen en beschikkingen in verband met openstaande boetes leverde een grote integrale handhavingsactie afgelopen vrijdag op. De website Oost Pact Door bericht er over.

71 Naheffingen voor openstaande boetes werden er uitgeschreven door de controleurs, een team van Toezicht & Handhaving en de politie. Er werden drie beschikkingen opgelegd. Twee zijn er direct geïnd omdat het buitenlandse bestuurders betrof. Een onverzekerd voertuig werd weggesleept, aldus het verslag van de mensen van het team. Een gestolen scooter werd tijdens de actie teruggevonden.

Het team dat de handhavingsactie in Schiedam-Oost uitvoerde keek niet alleen naar verkeersovertredingen. Veel aandacht ging uit naar de controle op overbewoning: 21 woningen werden bezocht. Dertien keer werd een bewoner aangetroffen die niet op het bewuste adres stond ingeschreven in het Basisregiser Personen. Hen werd opgedragen om de registratie alsnog in orde te maken. Ook werd gekeken naar naleving van de leerplichtwet. Het team zal dezelfde adressen op een later tijdstip opnieuw controleren.

Verder werden tijdens de actie zes horecabedrijven gecontroleerd op 'naleving van de regels en het bezit van de juiste vergunningen'. Bij geen van deze bedrijven zijn onregelmatigheden aangetroffen. Op meerdere plekken werd onjuist aangeboden huisvuil (twee keer) en grofvuil (zes keer) aangetroffen, maar dat viel niet te traceren tot een 'afzender'. Daarnaast zijn op verschillende locaties in Oost in totaal veertig gestickerde weesfietsen verwijderd.Gerelateerd