Veel respons op Schone Wijk Actie

05-07-2021 Wonen Redactie

Foto's via Irado


Laatste nieuws: Op 18 september staat een volgende Schone Wijk Actie gepland.

SCHIEDAM - Weer zo'n 250 Schiedammers meldden zich aan voor de Schone Wijk Actie van afgelopen zaterdag. Irado telt deze troepopruimers met liefde op bij de mensen die meededen aan een van de drie eerdere schoonmaakacties en komt zo op dertienhonderd stadgenoten die helpen Schiedam aan kant te houden.

Irado is blij met de inzet van deze mensen. "Schiedammers vinden het belangrijk dat de stad schoon blijft, en willen hier zelf ook aan bijdragen", stelt een woordvoerster van Irado. "Dit zien we terug in het aantal aanmeldingen voor de Schone Wijk Actie, nu al zo’n 1300 deelnemers verspreid over alle acties."

Het gaat volgens de afvalverwijderaar om mensen die willen bijdragen aan een schone stad, daarvoor van Irado bijvoorbeeld ook een prikstok hebben ontvangen, en dus met regelmaat meehelpen hun stad schoon te houden. "Het is natuurlijk niet zo logisch dat je je bij iedere nieuwe actie weer aanmeldt" , aldus de woordvoerster. Maar zij weet van mensen die met regelmaat, tijdens de Schone Wijk Actie of op andere momenten, vuil van straat halen. "Zoals een van de scoutinggroepen." Want behalve nodig kan het samen opruimen op gewoon ontspannend en gezellig zijn, zo weet zij.

Wat dacht je bijvoorbeeld van ruimen op het water? Zaterdag stapte een deelnemer van de Schone Wijk Actie in een kano om het vuil uit de Noordvestsingel te halen. "Hij kwam terug op de kade met vier vuilniszakken vol."Gerelateerd