Verzakking van Schiedamse wijken beter in beeld brengen

03-01-2018 Wonen Redactie

Herstel van verzakkingen in De Velden; foto: Van Dijk

SCHIEDAM – De veenbodemdaling in Schiedam kan met satellietopnamen beter in beeld worden gebracht, zodat het gemeentebestuur beter kan plannen wanneer welke wijken moeten worden opgehoogd. Dan zijn last minute-beslissingen niet meer nodig en zal het onderhoudsprogramma over meerdere jaren kostenbesparend zijn. Dat zegt Arie van Wingerden, gemeenteraadslid van de driekoppige fractie-Janssen die als Sociaal Liberaal Verbond de komende raadsverkiezingen ingaat.

Van Wingerden was op donderdag 9 november aanwezig bij het Nationaal Congres Veenbodemdaling in Rotterdam. Daar was ook de Schiedamse CDA-wethouder Patricia van Aaken met enkele ambtenaren. Schiedam is namelijk een van de oprichters van het Platform Slappe Bodem en dat doet de fractie-Janssen deugd. Het congres leverde ideeën op om de bodemdaling beter tegen te gaan, onder meer door intensieve samenwerking tussen gemeenten, provincies, waterschappen, kennisinstellingen en bedrijfsleven. Arie van Wingerden kreeg ook een goed beeld van wat Schiedam aan bodemdaling nog te wachten staat.

Daarom stelt hij schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil weten of de gemeente Schiedam samenwerkt of de samenwerking wil aangaan met Sky Geo, die met satellietopnamen de gemiddelde zettingssnelheid van de Schiedamse wijken in beeld kan brengen. Dan kan planmatiger worden opgetreden tegen de verzakkingen in de verschillende Schiedamse wijken.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date