Vliegtuigje boven zuid; inspectie voor Eneco

27-02-2021 Wonen Redactie

Beeld van de route van het vliegtuigje gisteravond, via Flightradar


SCHIEDAM - Een klein vliegtuigje trok gisteravond 'baantjes' over een deel van de stad. Het betreft vluchten om het stadswarmtenet van Rotterdam en Capelle aan den IJssel in haart te brengen. Eneco is opdrachtgever.

Met behulp van infraroodtechniek worden (temperatuurverschillen in) de leidingen het netwerk in beeld gebracht, om zodoende onregelmatigheden zichtbaar te krijgen en te weten waar onderhoud nodig is. Het gespecialiseerde bedrijf Miramap doet dat. De metingen geschieden vanaf een hoogte van ongeveer zeshonderd meter, aldus Eneco.

Ook al wil Eneco niet inspecteren in Schiedam, het vliegtuigje trekt wel 'baantjes' die ook over de stad leiden. Zie het kaartje. Gisteren was het vliegtuig te zien in de Gorzen met name.

De komende twee avonden vliegen gaan de inspectievluchten door. Ze kunnen alleen uitgevoerd worden als het droog, helder, koud en donker is. Dan levert de thermografische scan de beste beelden op. De inspectievluchten worden uitgevoerd na zonsondergang tot uiterlijk elf uur in de avond, aldus een woordvoerder van het bedrijfGerelateerd