Vragenlijst om wensen over wonen en winkelen in noord helder te krijgen

20-11-2019 Wonen Redactie

De leden van Noordrand 2025 ontwikkelden een rondvraag; foto: Noordrand 2025


SCHIEDAM - Een enquête moet duidelijkheid brengen over de wensen die er in de Schiedamse noordrand leven over het Bachplein.

De bewonersgroep Noordrand 2025 heeft een rondvraag uitgezet, in vervolg op die uit 2016. Toen ging het over 'hoe wilt u dat de wijk er in 2025 uitziet?', nu zijn de vragen aan de inwoners van Woudhoek, Spaland en Sveaparken vooral toegespitst op het nieuwe ontwikkelingsgebied Bachpleiin.

"Met het afbreken van De Blauwe Brug is op het Bachplein een enorm terrein vrijgekomen dat roept om herinrichting en woningbouw", zo meldt de bewonersgroep. "Het daarnaast gelegen winkelcentrum Hof van Spaland wordt door veel bewoners van Woudhoek en Spaland-Sveaparken graag bezocht, maar vraagt om een vernieuwingsslag."

Noordrand 2025 wil graag van de wijkbewoners weten wat hun wensen zijn waar het gaat om een nieuwe bestemming van het gebied. "Denk aan een centraal gezondheidscentrum, levensbestendige woningen, een vernieuwd winkelcentrum Hof van Spaland, lunchroom en een restaurant." De enquête wil antwoorden naar boven halen waar het gaat om hoe mensen willen wonen en aan wat voor soort woonvormen ze denken, en hoe een toekomstig winkelcentrum er uit moet zien.

Bewoners van de drie wijken kunnen de vragenlijst voor 31 december invullen via de website I: schiedam.nl/noordrand2025.