Water onder Göteborg door diepe ligging

08-11-2018 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Het water in de kruipruimtes aan de Göteborg in Sveaparken wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de diepe ligging van de kruipruimtes. Ook zou het goed kunnen dat de sloot naast de straat lekt.

Dat concluderen de specialisten die door de gemeente aan het werk zijn gezet om de oorzaak van het water onder de huizen en de straat te achterhalen. Afgelopen week heeft de brandweer het water uit de kruipruimtes weggepompt. Maar veel lijkt het niet te helpen, want het water in de kelders stijgt al weer.

Overigens stelt de gemeente dat het water in de kruipruimtes niet leidt tot 'nadelige gevolgen voor bebouwing en leefomgeving'. Bewoners denken wel dat het water onder de huizen en de straat zorgt voor de verzakkingen her en der. Een bewoonster 'zakte met auto en al' door de straat, zo stellen zij. 

De bewoners zijn ondertussen door de gemeente geïnformeerd over 'de diepe ligging van de kruipruimtes'; hen is geadviseerd de bodem van de kruipruimtes op te hogen. "Dit voorkomt verzakkingen van de straat aan de kant van de gevels."

Het al of niet lek zijn van de sloot en de mogelijkheid dat dit de hoge waterstand in de kruipruimtes veroorzaakt, wordt verder onderzocht door de gemeente. Met name 'de waterkerende constructie' van de sloot. Om antwoorden te krijgen op de vragen wordt een gedeelte van die constructie vrij gegraven. Binnen nu en twee weken moet de duidelijkheid geven, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Bekijk de foto'sGerelateerd