Werk aan viaduct A20

18-09-2018 Wonen Redactie

Het viaduct even verderop onder de Nieuwe Damlaan kreeg vorig jaar dieren als verfraaiing; wat zal het worden onder A20?

 
SCHIEDAM - Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan het viaduct Schiedamseweg in de A20. Hierdoor zal de Schiedamseweg ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten worden. Het werk begint op maandag 1 oktober.

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Lokale fietsers en voetgangers worden omgeleid via de westelijk gelegen Groenoordstraat en Sporthalstraat. Het doorgaande fietsverkeer wordt ter plaatse omgeleid op doorgaande routes.

Het viaduct van de A20 – Schiedamseweg wordt ondersteund met een stalen constructie. Deze constructie zorgt ervoor dat ook in de toekomst het viaduct voldoende sterke heeft om het toenemende verkeer te dragen. De constructie krijgt een gladde afwerking en beide zijden worden voorzien van bekleding om het geluid te dempen. Ook wordt de verlichting aangepast, om het veiligheidsgevoel van de weggebruiker van de onderdoorgang te verbeteren.

Het werkt begint op 1 oktober om zeven uur in de ochtend en duurt naar verwachting tot  21 december.Gerelateerd