Wie heeft dat verzonnen, die Schiedamse meesters?

18-02-2017 Wonen Han van der Horst

Beeld: Dura Vermeer

COLUMN - Soms merk je dingen te laat, maar mosterd na de maaltijd kan ook lekker zijn zoals mij bleek toen ik in ‘t Sterretje Schiedamse jenevermosterd te proeven kreeg. Vandaar toch een paar woorden over het feit dat de dure buurt, die op de voormalige sportvelden tussen Kethel-Tuindorp en de Poldervaart komt, Schiedamse Meesters http://www.schiedamsemeesters.nl wordt genoemd.

Dat is toch wel een absurde naam en een affront voor alle werkelijke Kethellappers. Zij hebben recht op het behoud van hun identiteit, ook al is hun dorp door zoveel nieuwbouwwijken ingesloten.

Dat 'Schiedamse meesters' is natuurlijk door een of ander reclamebureau verzonnen, dat geen enkele sjoege heeft van onze streek en onze geschiedenis. En als dat wel zo is, dan is het des te erger.

Meer bij Kethel passende namen lagen voor de hand. Die huizen worden gebouwd in de Hargpolder bijvoorbeeld. Dat was al een prachtige naam geweest, die de suggestie wekt van wonen in het groen of in de buurt van het groen. 'Nieuw Kethel' had ook mooi geklonken. Of Blauwe Brug. Ik bedoel: als je een buurt Schiedamse Meesters kunt noemen, dan mag Blauwe Brug ook wel. Of Polderenburg. Het echte Polderenburg ligt wel ergens anders, maar als je iets Schiedamse Meesters durft… o wacht, ik begin mij te herhalen.

De woningtypes heten trouwens indigo en olijf. Ze gaan als warme broodjes weg. De hemel zal mij behoeden. Indigo en olijf… in de Schiedamse Meesters.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date