Woonplus: arrestatie Bachplein los van overlast

18-09-2018 Wonen Redactie

Bewoners gaven vrijdag blijk van hun ongenoegen; foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De protesten van bewoners van flat 2 op het Bachplein en de arrestatie van een man uit de flat zaterdag, staan los van elkaar. Dat stelt Woonplus in een reactie op de gang van zaken.

Vrijdag bonden bewoners van de de flat verschillende spandoeken aan de ballustrades van het gebouw om hun ergernis over met name overlast van mede-bewoners van de flat te laten blijken. 'Woonplezier - niet hier', zo schreven zij. En: 'Woonplus - doorgehaald 'plus' maakt - 'woonmin'.

Zaterdag werd een man uit de flat gearresteerd en was de 'logische' conclusie van velen dat er snel door de politie was opgetreden.

Woonplus laat nu weten het verband tussen deze twee zaken niet te zien. Wel stelt de woningcorporatie weet te hebben van de zorgen en ergernissen van bewoners. "Wij betreuren het dat bewoners van het Bachplein (flat 2) de laatste tijd een sfeer van intimidatie en bedreiging ervaren." Woonplus geeft aan dat het feit dat bewoners zich niet gehoord voelen 'erg jammer' is. "Signalen van bewoners zijn voor ons altijd belangrijke informatie voor het doen van ons werk." De melden van overlast door jonge bewoners van de flat zijn volgens Woonplus bij de politie gedaan. Naar aanleiding daarvan hebben medewerkers van Woonplus, 'in samenwerking met de gemeente', de situatie onderzocht door bij bewoners van de flat aan te bellen en navraag te doen.

Woonplus werkt samen met gemeente en politie aan een plan van aanpak, zo stelt de huisbaas. "We hadden bewoners wellicht eerder moeten inlichten, dat we hier samen hard naar een oplossing zoeken."Gerelateerd