Zo zit dat met: boominspecties en -onderhoud

07-11-2020 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - Alle bomen in Schiedam worden één keer per drie jaar gecontroleerd op gebreken. De gemeente is verplicht dit te laten doen en huurt hiervoor een onafhankelijke boomveiligheidscontroleur in.

Vorig jaar zijn alle bomen in Schiedam-Noord – zo’n dertigduizend – geïnspecteerd. De Boomploeg van Irado moet achtduizend daarvan vanwege de veiligheid of de gezondheid van de bomen snoeien of kappen. Ook bomen die een bepaalde vorm moeten hebben, zoals leibomen, nemen we onder handen.

De gekapte bomen en de gesnoeide takken voeren we meteen af. Die worden versnipperd en gebruikt voor groene energie. Kappen we een boom, dan plaatsen we er altijd een nieuwe voor in de plaats. Hiervoor kiest de gemeente een boomsoort die niet snel groeit, maar wel lang mee gaat.

Bij het snoeien en rooien houden we ons aan de Wet Natuurbescherming. We houden dus altijd rekening met de vogels en andere dieren die in de bomen leven.

Volgend jaar zijn de bomen in de wijken Schiedam-West en Nieuwland aan de beurt; het jaar daarop de bomen in Schiedam-Zuid en -Oost.

 

Gerelateerd