Zo zit dat met: de wijkcontainers (Afval Apart Punten)

21-08-2021 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - In Schiedam hebben we ondergrondse containers in de wijk en bij winkelcentra voor restafval en andere afvalsoorten, de zogeheten Afval Apart Punten.

Wijkcontainer voor restafval

Al het afval dat overblijft na goed scheiden is restafval. Bijvoorbeeld de stofzuigerzak, luiers en vette pizzadozen. Deze restafvalcontainers zijn uitsluitend te openen met een toegangspas. Per woning is één pas beschikbaar. Met deze pas kan je terecht bij alle ondergrondse restafvalcontainers in jouw wijk. Pas kwijt of stuk? Vraag deze dan via onze website. Met deze pas heb je ook toegang tot de milieustraat. Bewaar deze dus goed en hang de pas op een centrale plek in de woning. Is de container vol? Probeer dan een restafvalcontainer in de buurt. Wel zo fijn voor je omgeving én ons. 

Grofvuil hoort niet in/naast de container

Is het afval te groot voor de container? Dan is het grofvuil. Plaats het ook niet naast de container.

Breng grofvuil gratis naar de Milieustraat aan de Fokkerstraat 550 (gesloten op woensdag). Of laat het ophalen. Maak dan een afspraak via onze website. Hou dan wel rekening met een wachttijd.

 Tip: leen voor twee uur gratis de aanhanger van de milieustraat.

Wijkcontainer voor glas, textiel en oud papier/karton 

Bij winkelcentra en in de wijken staan ook verzamelcontainers voor: 
- oud papier & karton, alleen droog en schoon en papier/karton. Tip: Maak kartonnen dozen klein voordat je ze naar de container brengt. Hierdoor voorkom je dat de container gaat klemmen en kan er meer oud papier en karton in. Kleiner maken gaat prima door het karton te scheuren, klein te snijden of erop te springen/stampen.
- glas, allen glazen verpakkingen, zoals potjes en flesjes van voedsel, parfum of cosmetica.
- textiel, alleen schoon huishoudelijk textiel en kleding.
- groente-, fruit en etensresten (gfe). 

Kijk voor een container in je buurt op: https://www.irado.nl/containerlocaties of in de Irado app. Op onze website kan je ook meer informatie vinden over wat er wel of niet thuishoort in de verschillende containers.