Zo zit dat met: gladheidbestrijding

26-01-2020 Wonen Advertentie


SCHIEDAM - Ook al biedt de weersverwachting nou niet direct aanleiding om te denken dat het snel werk-aan-de-winkel is, Irado staat stand-by om de gladheid op de Schiedamse wegen te lijf te gaan. En dat hoeft niet slechts bij echte vorst; op koude ondergronden kan de weg ook bij een temperatuur behoorlijk boven nul glad zijn.

Irado staat in de wintermaanden klaar om de wegen, fietspaden en bruggen ijsvrij te houden door preventief te strooien en te borstelen. Hiervoor heeft de gemeente een strooiroute bepaald en worden onze medewerkers getraind voordat ze op pad gaan.

We proberen zoveel mogelijk preventief te strooien. Voordat het hard gaat vriezen, strooien we een mengsel van zout en water (pekel) op het wegdek. We strooien bewust niet met zand, want dat heeft geen dooiende werking. Bij sneeuwval strooien we alleen bij bevriezingsgevaar. Het moet dan wel ingereden wordt, anders werkt het pekel niet.

Al onze strooiwagens hebben een speciaal navigatiesysteem waarmee we de route, hoeveelheid pekel en strooibreedte kunnen instellen. Voor fietspaden gebruiken we aparte strooiwagens. Een borstel aan de voorkant veegt de sneeuw weg en aan de achterkant wordt de pekel verspreid.

Tip: wil je zelf je stoepje ijsvrij houden? Haal dan een zak (tien liter) strooizout op bij onze milieustraat.

Bekijk de foto's