Zo zit dat met: herfstbladeren op straat!

20-10-2019 Wonen Advertentie


SCHIEDAM - Het zal je vast niet ontgaan zijn; het is weer langer donker buiten, het wordt kouder en natter en de blaadjes aan de bomen verkleuren langzaamaan van groen, naar geel, naar bruin. Uiteindelijk vallen de bladeren ook weer van de bomen, en komen ze vaak op de straten terecht. En vanaf hier wordt het lastig; want natte bladeren kunnen weleens voor gladheid zorgen. Dat is waar Irado in beeld komt. Irado zorgt ervoor dat deze bladeren weer netjes opgeruimd worden. Maar ook zelf kun je hier je steentje aan bijdragen!

Irado plaatst vanaf volgende week weer op dertig verschillende plekken verspreid over Schiedam bladkorven. Dit doen we met name in straten met gemeentelijke bomen. Men ervaart hier vaak overlast als bladeren op straat of in de (voor)tuinen waaien. Buurtbewoners kunnen het blad dat op straat of in de tuinen ligt zelf in de bladkorven gooien. Deze korven worden vervolgens door ons geleegd. De bladkorven blijven staan tot januari 2020. Let op: tuinafval kan niet in de bladkorven worden weggegooid!

Daarnaast worden ook de bladblazers en veegwagens ingezet. Zij zorgen ervoor dat de stoepen en fietspaden goed begaanbaar blijven. Met de bladblazers worden de bladeren naar het midden van de weg geblazen, waarna ze vervolgens door de veegwagen worden opgeveegd. Doordat de bomen in deze tijd van het jaar meer bladeren verliezen, zal je deze ploegen dus vaker zien of horen. Door het plaatsen van bladkorven en het inzetten van de veegploegen zorgen we er samen voor dat de paden in Schiedam veilig blijven!Gerelateerd