Zo zit dat met: kliko’s aan huis

14-08-2021 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - In Schiedam hebben we voor woningen met een tuin verschillende soorten containers (kliko’s) om het afval thuis te scheiden.

Een kliko (groen) voor GFT: groente-, fruit- en (klein) tuinafval, gekookte en gebakken etensresten, notendoppen, eierschalen, gebruikte koffiefilters, vleesresten en botjes, visresten en graten. We legen deze container om de week op de vaste ophaaldag. Grote stukken snoeiafval en takken horen niet thuis in de GFT-kliko. Daarvoor rijden we in het voor- en najaar speciale snoeiroutes. Na het maken van een afspraak via irado.nl/grofvuil komen we dit bij je ophalen.

Een kliko (oranje) voor PMD: verpakkingen van plastic, metaal en drankpakken. Zoals sap-, soep-, zuivel- en sauspakken en conserven en drinkblikken. We legen deze container om de week op de vaste ophaaldag. 

Een kliko (blauw) voor papier/karton: oud papier, kranten, tijdschriften, folders en karton. Vies, vet en nat papier en karton, zoals gebruikte pizzadozen horen bij het restafval. We legen deze container eens per maand op de vaste ophaaldag. Een kliko voor papier/karton kan je aanvragen via onze website. 

Hoe bied ik mijn kliko aan? 

Zet de kliko op de ophaaldag (voor 7.30 uur) klaar op de vaste aanbiedplaats. Haal de kliko ook op tijd weer op (op de ophaaldag voor 20.00 uur). De deksel moet nog dicht kunnen en plaats vooral geen afval naast of op de kliko. Grotere stukken afval (grofvuil en grof tuinafval) horen niet in de kliko. Plaats deze ook niet naast de restafvalcontainer. Daarvoor kan je terecht bij de milieustraat aan de Fokkerstraat 550 of maak via onze website een grofvuilafspraak om het grofvuil op te komen halen.

Check de afvalkalender

Je kan de afvalkalender op onze website raadplegen voor alle actuele informatie over het legen van de kliko’s. Je kan ook de handige Irado-app downloaden (iOS en Android). Tip: zet de notificaties (herinneringen) aan voor de inzameldagen. Op onze website vind je ook handige tips om je container fris te houden.

Gerelateerd