Categorieën

Service

Drie AED’s voor flats Delflandseweg

Drie AED’s voor flats Delflandseweg
Gezond

Drie AED’s voor flats Delflandseweg

  • Redactie
  • 03-07-2024
  • Gezond
Drie AED’s voor flats Delflandseweg

V.l.n.r: Hanke Clausen, Evelien van der Kooij en Darius Spencer nemen de AED in ontvangst. Op de achtergrond enkele bewoners.

SCHIEDAM - De flats aan de Delflandseweg in Schiedam zijn op 2 juli voorzien van drie Automatische Externe Defibrillatoren (AED). De draagbare apparaten, die gebruikt kunnen worden bij een hartaanval om het hartritme weer te herstellen, zijn met veel enthousiasme ontvangen en geplaatst in de buurt Delflandseweg (gelegen tussen de ’s-Gravelandseweg en de Schie).

Hanke Clausen, voorzitter van de bewonersvereniging van de flats aan de Delflandseweg: “We zijn blij met de AED’s die wij bij drie van onze flats aan de straatkant ophangen. Er wonen hier veel ouderen. De wetenschap dat we kunnen handelen als er iets gebeurt, voelt geruststellend”.

Evelien van der Kooij, teamleider procesanalyse bij DSW Zorgverzekeraar is een van de initiatiefnemers voor de AED’s. “In beide panden van DSW hangt een AED, maar na 18.00 uur en in de weekenden kan niemand daarbij omdat onze kantoorpanden dan gesloten zijn. Een goede dekking in de buurt is belangrijk. Toen ik ging kijken op de website van de Hartstichting zag ik dat deze er in de buurt niet is. Daarom heb ik contact gezocht met de bewonersvereniging van de Delflandseweg. En bieden wij als DSW zorgverzekeraar één AED aan”.

De bewoners van de flats aan de Delflandseweg zijn al sinds november bezig om de aanschaf van drie AED’s gesponsord te krijgen. “We zijn met elkaar om tafel gaan zitten en hebben het vervolgens snel kunnen regelen”. De bewoners hebben de tweede AED vanuit het wijkbudget gesponsord gekregen en de derde AED betaalt de bewonersvereniging uit eigen zak. “Tien bewoners van de flats gaan een AED- en reanimatiecursus volgen”, sluit Hanke Clausen af. “Mocht er onverhoopt ooit iets gebeuren, dan kan er adequaat worden gehandeld”.