Categorieën

Service

Hermes-DVS blijft winnen

Hermes-DVS blijft winnen
Sport

Hermes-DVS blijft winnen

  • Redactie/De Schiedammer Online/JW TV
  • 08-08-2022
  • Sport

CRICKET - Het cricketteam van Hermes-DVS heeft gisteren op Harga zijn zegereeks voortgezet. In de eerste van drie wedstrijden in de tweede fase van de Hoofdklasse-competitie wonnen de Schiedammers van Quick Haag; Hermes kwam tot 151 runs en Quick Haag bleef steken op 121 runs.

Het eerst battende Hermes-DVS kwam slecht uit de startblokken. Na 14 overs waren er al 5 wickets down voor een schamele 40 runs. Alleen Travis  Ackermann kwam in die fase tot een redelijke score (20). Via met name een bijdrage van 32 van Sebastiaan Braat werd de score uit het diepste dal gehaald, maar bij de stand 118 voor 9 gaf bijna niemand meer iets voor de kansen van de Schiedammers. Dat pakte echter anders uit. Via heel verstandig batten van Tasawar Iqbal (43 n.o.), uitstekend gesteund door Tijn van Giezen (9 n.o.) kwam Hermes-DVS nog tot een score van 151.

Normaal gesproken is dat niet voldoende tegen een team als Quick Haag, maar je maakt een kans wanneer je er fieldend echt hard voor vecht. En dat gebeurde. Quick startte heel behoorlijk en na 70 runs waren er pas 3 wickets down. Van toen af ging het echter snel slechter voor de Hagenaars. Op 121 viel het laatste wicket.

Sebastiaan Braat heeft prima gebowled. Hij kwam tot de fraaie cijfers 4 voor 18 in 7 overs. Travis Ackermann bowlde zuinig met 16 voor 2 in 6 overs en Olivier Elenbaas kwam tot 30 voor 3 in 8 overs.

Volgende week zondag speelt Hermes-DVS zijn tweede wedstrijd in deze fase van de competitie uit tegen Rood en Wit; op zaterdag 20 augustus volgt dan nog een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal.