Categorieën

Service

'Traditieclub' pakt uit voor jubileum; Hermes-DVS 140 jaar

'Traditieclub' pakt uit voor jubileum; Hermes-DVS 140 jaar
Sport

'Traditieclub' pakt uit voor jubileum; Hermes-DVS 140 jaar

  • Redactie
  • 27-03-2024
  • Sport
'Traditieclub' pakt uit voor jubileum; Hermes-DVS 140 jaar


SCHIEDAM - Met het PSA Satelittetoernooi begint Hermes-DVS de viering van het honderdveertigjarig bestaan.

Op 6 en 7 april komen professionele squashers uit verschillende landen naar Harga om samen met enkele Nederlandse topspelers om de toernooiwinst te spelen.  

8 april is de oprichtingsdag van de Schiedamse omni-vereniging, begonnen als cricketclub met slechts een veld aan de Damlaan. Bij Hermes-DVS wordt vandaag de dag door jong en oud cricket, voetbal, squash en rugby beoefend, op zowel recreatief als prestatief niveau.

"Niet meer op de Damlaan of tegenover het Novotel, maar op het inmiddels vijf jaar oude en vernieuwde Sportpark Harga", vertelt jubileumcoördinator Alex Rodi namens de club. "Daar beschikken we over vier squashbanen, drie voetbalvelden - twee grasvelden en kunstgras op het hoofdveld - en een rugbyveld. In de zomer worden alle grasvelden omgetoverd tot cricketvelden. "

Traditie en sportiviteit staan volgens Rodi bij Hermes DVS hoog in het vaandel. "Deze twee kernwaarden hebben er toe bijgedragen dat wij deze zomer de 140ste verjaardag van de club kunnen vieren. De oude (en nieuwere) tradities blijven ook in het jubileumjaar van grote waarde. Een grote groep vrijwilligers van de vereniging is druk bezig met de organisatie van verschillende activiteiten om het jubileum te vieren."

De crickettak van de club organiseert komende zomer verschillende ‘jubileumwedstrijden', waaronder het Golden Oldiestoernooi. "Enkele cricketclubs die de afgelopen honderdveertig jaar veel tegen ons hebben gespeeld, komen met hun veteranenteams naar Schiedam."

Wat leeftijd betreft is Hermes-DVS de achtste voetbalclub van Nederland (van oud naar jong). Rodi: "Daarom willen we onze verjaardag ook graag vieren met clubs die net als Hermes-DVS ouder zijn dan honderd jaar." Een flink aantal van hen heeft al toegezegd naar sportpark Harga te komen, voor de Nostalgic Cup. Dit met hun eerste elftal of met jeugdteams. Verschillende junioren-jeugdteams krijgen dit seizoen de kans om zich te bewijzen tijdens de International Youth Cup. "Zelfs onze nieuwste tak van sport, rugby, zal later dit jaar enkele jeugdevenementen organiseren." 

Zaterdag 25 mei kan bij veel Schiedammers de agenda is, want dat moet het hoogtepunt van het feestjaar worden. "Dan vieren wij met de hele vereniging de 140ste verjaardag, met een reünie en een spetterende feestavond", verheugt Rodi zich nu al. "Voor en door Hermes-leden, maar uiteraard is iedereen welkom om onze verjaardag mee te komen vieren."