Categorieën

Service

Bibliotheek Schiedam

Bibliotheek Schiedam

Terug
/files/schiedam24/2019/mei/67799_0349.jpg


De Bibliotheek Schiedam is op diverse plekken in de stad te vinden.

In de wijken met servicepunten bij samenwerkingspartners, waardoor iedereen dichtbij huis toegang heeft tot de bibliotheek. In alle basisscholen, zodat Schiedamse kinderen al op jonge leeftijd de kracht van verhalen ontdekken en taalvaardig worden. En in het centrum, waar de bibliotheek in 2016 de deuren opende in de monumentale Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Deze bibliotheek in het centrum heeft een prachtige binnentuin waar iedereen zeven dagen per week vanaf tien uur 's ochtends welkom is om ‘op verhaal te komen’ of materialen te lenen voor thuis of onderweg. Kinderen lenen gratis tot hun achttiende jaar en met de verschillende lidmaatschapsvormen is er ook voor iedereen boven de achttien een passend aanbod.

Naast de grote collectie boeken voor alle leeftijden, tijdschriften, kranten, dvd’s en games is hier nog heel veel meer te vinden. Er is gratis wifi, studeren of werken kan op één van de vele werkplekken en er zijn computers met printers. Bij de horeca van Césant is het mogelijk te lunchen of wat te drinken. In het DigiTaalhuis kunnen mensen terecht die beter willen lezen, schrijven, rekenen of met digitale middelen om willen leren gaan. En dan is er ook nog eens heel veel te beleven; muziek, exposities, schrijversbezoeken, lezingen, de agenda staat er bol van. Wat er de komende tijd allemaal te doen, beleven, leren en zien is, is te vinden in agenda.

Zie voor de openingstijden van de Bibliotheek in de Korenbeurs hiernaast. Voor de openingstijden en adressen van de andere bibliotheekvestigingen in de stad, zie hier.

Kijk ook eens op onze Instagrampagina.