Categorieën

Service

Seniorenwelzijn

Seniorenwelzijn

Terug
/files/schiedam24/bedrijven/seniorenwelzijn/seniorenwelzijnfotoschiedam.jpg

Seniorenwelzijn zet zich in voor zelfstandig wonende senioren (55+) in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Onze medewerkers en vrijwilligers dragen bij aan het vergroten van het welzijn en de zelfredzaamheid van senioren. Dit doen zij o.a. door preventief en vroegtijdig in te spelen op veranderingen in het welzijn en de zelfredzaamheid van senioren. 

Daarnaast bieden zij ondersteuning bij het bevorderen en ontwikkelen van een sociaal netwerk, vitaliteit, meedoen en zingeving. Dit doen zij voor senioren met een individuele vraag en voor wijkbewoners die een gezamenlijke wens en / of behoefte hebben. Samen met de senioren, hun netwerk, wijkbewoners en diverse partners zoals verenigingen, huisartsen, zorg- en welzijnsorganisaties en de gemeente werken wij voor hen aan perspectief en groei. 

Vrijwilligers
Onze vrijwilligers hebben een groot hart voor senioren. Zij zetten zich op verschillende manieren en op verschillende locaties in om senioren te versterken. Doordat we inspelen op de wensen van zowel de senioren als van onze vrijwilligers hebben wij veel verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk kan gericht zijn op ontmoeten en gezelligheid, maar het kan ook creatief, actief, activerend, informerend of administratief zijn. Daarnaast kan het vrijwilligerswerk alleen of samen met andere vrijwilligers worden gedaan. 

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij Seniorenwelzijn? Op onze website vindt u meer informatie en een overzicht van de mogelijkheden

Netwerkorganisatie Stichting Onder Een Dak
Seniorenwelzijn is onderdeel van Netwerkorganisatie Stichting Onder Een Dak (Stoed).