Kleine Ambassade kandidaat voor Appeltje van Oranje

08-01-2018 Gezond Redactie

Jongeren in actie in een van de werkgroepen tijdens I've Got the #Power

SCHIEDAM - Stichting de Kleine Ambassade is met het I’ve Got the #Power-jongerenparticipatieprogramma genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2018. Dat is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Oranje Fonds.

Het fonds wil hiermee sociale initiatieven die mensen betrekken bij de samenleving erkennen en ondersteunen. Dit jaar is de zoektocht vooral gericht op  jonge mensen tot 35 die 'iets zien gebeuren in de samenleving en daar een mooi project voor starten'. 

I've Got the #Power is een van de veertig kanshebbers om te worden verkozen tot een van de drie winnaars van 'een Appeltje', een bedrag van vijftienduizend euro en een bronzen beeldje van de hand van Prinses Beatrix. De prijzen worden in mei op Paleis Noordeinde uitgereikt door Koningin Máxima.

Tot en met 17 januari kan iedere online meestemmen om tot een keus van de winnaars te komen. Daarna zullen de organisaties die meedingen zich moeten presenteren en zo goed mogelijk moeten verkopen voor een jury. Dat levert opnieuw een selectie op, nu van tien initiatieven, waaruit de drie winnaars zullen worden gekozen.

"Ik ben enorm trots op onze nominatie”, zegt Soesja Boode (28 jaar), directeur van de Kleine Ambassade. “De nominatie van het Oranje Fonds is voor ons de kers op de taart." Boode en haar collega's zijn I’ve Got the #Power begonnen om jongeren meer te betrekken bij hun leefomgeving. "Sinds de start groeit de betrokkenheid van jongeren exponentieel." Die betrokkenheid is waar de mensen van de Kleine Ambassade het voor doen. "Dat zien we aan het aantal initiatieven dat door hen wordt aangedragen en die worden opgepakt door anderen in de stad."

I’ve Got the #Power is een participatieprogramma dat bestaat uit verschillende onderdelen: een Start-up, een coachingstraject, jongerenraden, een documentaire over diversiteit onder jongeren in Schiedam. Alle activiteiten gaan over thema’s die jongeren raken. Boode: "Samen met hen doen we onderzoek, organiseren we activiteiten, bijeenkomsten en coaching." De Kleine Ambassade zoekt daarbij naar een diversiteit aan jongeren. De mogelijke geldprijs betekent dat er nog meer voor de jongeren kan worden ondernomen. 

Gerelateerd
Reacties