Categorieën

Service

Architectuur Theater aan de Schie in landelijke spotlights

Architectuur Theater aan de Schie in landelijke spotlights
Uit

Architectuur Theater aan de Schie in landelijke spotlights

  • Redactie
  • 22-03-2022
  • Uit
Architectuur Theater aan de Schie in landelijke spotlights

SCHIEDAM - Het Theater aan de Schie is zondag te zien op de nationale tv. Niet zozeer om wat er op het podium gebeurt, maar vooral alles wat er rond een theatervoorstelling komt kijken, wordt aangeroerd in 'Onderweg naar de regio'.

Op 21 december maakte RTL 4 opnames voor het televisieprogramma in het Schiedamse theater. In dit programma gaan de presentatoren elke week naar een andere regio in Nederland en praten over het ondernemerschap. De uitzending zondag gaat over Schiedam. Naar het Theater aan de Schie wordt gekeken door de ogen van de architect; Hans Ruijssenaars liet zich bij zijn ontwerp voor het theater voor inspireren door Teatro Farnese in Parma, in de zeventiende eeuw volledig uit hout opgetrokken. De nieuwe entree van het Schiedamse theater komt ook ter sprake.

De uitzending van Onderweg naar de regio is te zien op RTL 4, vanaf half vier.

Theater aan de Schie is in toenemende mate een populaire locatie voor film- en televisieopnames, zo stelt het zelf. In november vonden er de televisieopnames plaats van de theatershow van cabaretier René van Meurs. In december werd de eerste editie van de Rijnmond Big Band Show opgenomen en op Tweede Kerstdag uitgezonden. De volgende opnames voor de Rijnmond Big Band Show staan alweer op de planning. Dinsdag 12 april vinden de opnames plaats en de uitzending is zondag 17 april, Eerste Paasdag, te zien op TV Rijnmond. Recent was de bijzondere architectuur van het theater ook het decor voor twee filmopnames, waaronder de nieuwe film Bon Bini Holland 3 van Jandino Asporaat.