Categorie├źn

Service

Bakkerij blijft voorlopig dicht

Bakkerij blijft voorlopig dicht
Nieuws

Bakkerij blijft voorlopig dicht

  • Redactie
  • 21-10-2022
  • Nieuws
Bakkerij blijft voorlopig dicht

SCHIEDAM - De bakkerij aan de Koolhovenstraat in de 's-Gravelandsepolder waar de politie eind september 4800 koekjes gevuld met hennep aantrof, blijft gesloten. 

Dat is het voorlopige gevolg van de uitspraak van de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Bij een inval van de politie werd eind september een grote hoeveelheid cannabiskoekjes, cannabisolie, cannabisdeeg, verpakkingsmateriaal voor de koekjes en een groot bedrag aan contant geld aangetroffen. De burgemeester sloot het pand voor drie maanden. Een 39-jarige Schiedammer en een 53-jarige Rotterdammer waren aangehouden in een onderzoek naar de handel in softdrugs. De voorzieningenrechter oordeelt dat het deze personen te verwijten is dat er cannabiskoekjes in het bedrijfspand werden gebakken en verpakt. Zij hebben 'onvoldoende aannemelijk gemaakt dat zij daar niet van op de hoogte waren'. Dat zij hadden kunnen weten dat het om cannabiskoekjes ging, concludeert de voorzieningenrechter onder meer uit de 'ongebruikelijke merknaam die op de bestickering is bedrukt': 'weed'. 

De voorzieningenrechter is van oordeel dat de sluiting van het bedrijfspand voor de duur van drie maanden 'niet onevenwichtig is' en wijst de verzoeken om voorlopige voorziening af.