Categorieën

Service

Burgemeester stopt cameratoezicht Malmö

Burgemeester stopt cameratoezicht Malmö
Nieuws

Burgemeester stopt cameratoezicht Malmö

  • Kor Kegel
  • 24-02-2024
  • Nieuws
Burgemeester stopt cameratoezicht Malmö


SCHIEDAM – Waarnemend burgemeester Jules Bijl vindt cameratoezicht op het Malmö in Sveaparken niet langer nodig. Wel handhaaft hij het cameratoezicht op het Stationsplein, het Van ’t Hoffplein, het Prinses Beatrixpark, de Parkweg en Mgr. Nolenslaan en de Hof van Spaland. Daar continueert hij het toezicht tot 31 december 2026.

Dat heeft hij de gemeenteraad laten weten. Cameratoezicht is geen doel op zichzelf, schrijft burgemeester Bijl, maar in combinatie met politie-inzet en andere maatregelen kan het een effectief middel zijn om de veiligheid te vergroten. Uit een evaluatie en ook uit landelijk onderzoek blijkt dat cameratoezicht helpt bij het opsporen en aanhouden van verdachten en dat het de veiligheidsbeleving van de burgers ten goede komt. Voorafgaand aan zijn besluit heeft de burgemeester de politie en het Openbaar Ministerie geraadpleegd.

Doelstellingen van het cameratoezicht blijven het handhaven van de openbare orde en veiligheid, het terugdringen van incidenten zoals geweld en overlast, verbetering van de effectiviteit van de inzet van politie en Toezicht & Handhaving en het verbeteren van de veiligheidsgevoelens.

Cameratoezicht op Malmö is er ruim zeven jaar geweest. Cor Lamers ging er als burgemeester toe over, omdat de overlast de perken te buiten ging en er tekenen waren van incidenten op de rand van criminaliteit.