Categorieën

Service

Drie explosies in Rotterdam

Drie explosies in Rotterdam
Nieuws

Drie explosies in Rotterdam

  • Redactie
  • 07-05-2021
  • Nieuws
Drie explosies in Rotterdam

De Blecourtstraat, Schiebroek; foto: politie


Laatste nieuws: De burgemeester van Rotterdam heeft vandaag ook The Hide Away verplicht twee weken te sluiten. Eerder gelastte hij ook al 't Haantje de deuren dicht te houden.

Vaste bezoekers van The Hide Away zijn een crowdfundng begonnen. De actie voor de kroeg en zijn eigenaar Rob de Kreek is te steunen via deze link.

ROTTERDAM - Drie explosies in één nacht in Rotterdam. In Schiebroek, Hoogvliet en in IJsselmonde was het afgelopen nacht raak in portieken en bij een café.

Café The Hide Away op het Kreekplein in IJsselmonde raakte beschadigd. Het was de tweede keer in twee dagen tijd dat een zaak die bekendstaat als 'Feyenoord-café' schade opliep. Om het vuur dat na de ontploffing was ontstaan te blussen, heeft de brandweer een deel van het plafond moeten slopen. Er vielen geen gewonden.

Eerder deze week was er ook al een explosie bij supporterscafé 't Haantje, een paar kilometer verderop in Lombardijen. Daar raakten ramen en de toegangsdeur beschadigd.

De politie tast vooralsnog in het duister naar daders en motieven. Zondag is het Feyenoord-Ajax, maar hoe dat zich kan vertalen in mogelijk geweld tegen cafés is door de handhavers niet te rijmen. Volgens de politie gaat het om drie vuurwerkbommen.

In de Forelstraat in Hoogvliet raakte een portiek van een flat flink beschadigd door een tweede ontploffing. Ook de buitendeuren van enkele benedenwoningen liepen schade op. Enkele woningen werden ontruimd. Een derde knal was er in De Blecourtstraat in Schiebroek. Ook daar moesten enkele bewoners tijdelijk de nacht buiten hun woning doorbrengen nadat deze beschadigd was geraakt. Ook bij deze explosies vielen geen gewonden.

De politie zoekt naar camerabeelden van omwonenden.