Categorieën

Service

Excelsior'20 verliest

Excelsior'20 verliest
Sport

Excelsior'20 verliest

  • Redactie
  • 25-02-2024
  • Sport
Excelsior'20 verliest


VOETBAL - De spanning is terug in de Derde Klasse D van het zaterdagvoetbal: Excelsior'20 verloor gisteren van HVC'10 en zag zijn voorsprong op de Hoekse achtervolger teruglopen tot vier punten.

Het was een unicum deze competitie: verlies voor de Thurledeploeg. Na een 0-0 ruststand kwam de tegenstander thuis in Hoek van Holland na rust in no-time op 3-0 voor. 'De mensen stonden nog in de kantine', aldus de verbaasde Excelsior'20-volgers. Een van de goals was van Schiedamse makelij, bedoeld om een strakke voorzet te onderscheppen.

Daarna gingen al remmen los bij Excelsior'20. Twee keer werd het aluminum geraakt, voor een vrije trap de 3-1 betekende. Toen waren er nog ruim tien minuten te spelen. Vijf minuten later volgde de 3-2. Maar verder kwam Excelsior'20 niet meer; het betekende het eerste verlies in vijftien partijen.

Kethel Spaland liep geen spat in op de stadgenoot: thuis op het sportdak werd met 0-2 verloren van MVV'27 uit Maasland. De blauw-roden staan nu negende.

Ook verlies was er voor HBSS. In de wedstrijd op Harga tegen Nieuwerkerk werd het team uit Tweede Klasse D afgetroefd: 0-2. De tegenstander passeerde daarmee HBSS ook op de ranglijst; de Schiedammers staan nu negende.

Wel winst was er voor de Schiedamse clubs in de Vierde Klasse D. Koploper Hermes-DVS speelde tot dusver drie keer gelijk en won negen keer, en plakte daar een tiende winstpartij aan vast. Dat ging wel zuinigjes: tegen laagvlieger Steeds Hoger volstond een pegel van afstand in de zestigste minuut voor de volle winst.

PPSC passeerde de tegenstander van gisteren, Rotterdam United, op de ranglijst door een 1-2 winst. Voor rust liepen de Schiedammers uit naar 0-2.

Ook SVV moest een verlies slikken. In de Vijfde Klasse A scoorde tegenstander Bernardus een keer voor en een keer na rust: 0-2. SVV staat nu tiende en daarmee voorlaatste.