Categorie├źn

Service

Explosief ontploft bij woning

Explosief ontploft bij woning
112

Explosief ontploft bij woning

  • Redactie
  • 29-08-2022
  • 112
Explosief ontploft bij woning

De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse; foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Bij een flatwoning op de tweede verdieping aan de Nieuwe Damlaan is vanochtend rond 03.45 uur een explosief ontploft.

De explosie ging gepaard met een flinke knal die tot in Vlaardingen werd gehoord. De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Bij de explosie is niemand gewond geraakt. Meerdere woningen hebben wel schade opgelopen. Op de verschillende verdiepingen van de galerij en op straat ligt veel glas. Enkele bewoners van omliggende woningen moesten tijdelijk hun huis verlaten. Het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie heeft onderzoek gedaan en geconstateerd dat de situatie inmiddels veilig was. Volgens getuigen zouden er kabels en draden op de galerij liggen bij de woning waar het explosief is afgegaan. De Forensische Opsporing is bezig met het onderzoek naar de explosie.

Een veertigjarige man uit Schiedam is aangehouden. Zijn rol in deze zaak wordt onderzocht. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die meer weten over dit incident. Wie iets opvallends gezien heeft of camerabeelden heeft van het incident, kan contact opnemen met de politie.