Categorieën

Service

Haal het zonnetje in huis

Haal het zonnetje in huis
Wonen

Haal het zonnetje in huis

  • Advertorial
  • 13-02-2024
  • Wonen
Haal het zonnetje in huis


SCHIEDAM - Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker op de daken liggen of geplaatst op grote velden: zonnepanelen. En dat is ook niet gek, als je je bedenkt dat het niet alleen goed is voor je eigen portemonnee op termijn, maar ook voor de duurzame toekomst.

Toch kan het zo zijn dat als je je eenmaal gaat verdiepen in het kopen van zonnepanelen, de adviezen je om de oren vliegen. Daarom bieden we jou in deze blog handige tips zodat je met een gerust hart op de juiste manier zonnepanelen kan aanschaffen. 

Een belangrijke reden om als particulier zonnepanelen te nemen is dat het in de toekomst je gaat besparen op energiekosten. De terugverdientijd ligt tegenwoordig op zes tot acht jaar, wat best gunstig is als je bedenkt dat zonnepanelen doorgaans twintig tot 25 jaar meegaan. Kortom, een investering waard. Maar hoe rendabel zijn panelen voor jou? Welke subsidies zijn er mogelijk? En, heb je een verzekering nodig?

Zo rendabel mogelijk
Hoe meer zonnepanelen, hoe beter, toch? Dat zou je denken, maar dit is niet helemaal de waarheid. Het is namelijk zo dat als je meer energie opwekt dan je gebruikt, je een terugleververgoeding krijgt die je minder oplevert. Daarom is het zaak dat je het aantal zonnepanelen kiest dat aansluit bij jouw energieverbruik, zo ontstaat er een win-winsituatie. Wil je graag iets ruimer uit zijn en eventueel ook tegenvallers opvangen, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om net iets meer zonnepanelen aan te leggen. 
Solarbox in Delft kan jou helpen bij het berekenen van het aantal zonnepanelen voor jouw situatie. Met gespecialiseerd personeel ben je in goede handen. Zonnepanelen kunnen makkelijk op locatie worden besteld. Wil je zonnepanelen in Schiedam plaatsen, dan zijn hiervoor natuurlijk mogelijkheden.

Is er subsidie mogelijk?
Helaas bestaat er niet zoiets als subsidie voor zonnepanelen van particulieren. Toch zijn er andere wegen die naar Rome leiden. Als particulier kan je namelijk btw terugvragen met de btw-teruggaveregeling die via de Belastingdienst loopt. Ook kun je je energierekening verlagen door gebruik te maken van de salderingsregeling. Dit houdt in dat je de energie die je hebt opgewekt als het ware kunt wegstrepen tegen je verbruik. Op deze manier wordt het nemen van zonnepanelen toch nog een beetje gesubsidieerd. 

‘Better safe than sorry’
Zonnepanelen kunnen je niet alleen extra geld in het laatje opleveren, maar ook extra risico's met zich meebrengen. Soms gaat er bij de installatie iets mis of zorgt extreem weer voor schade. Voor dit soort situaties wil je daarom graag verzekerd zijn. Hier kan je het beste vóór het nemen van de panelen al contact met je verzekeraar opnemen. Zo weet je zeker aan welke eisen je moet voldoen om goed verzekerd te zijn: ‘Better safe than sorry’.